پایان نامه بررسی آلودگی باكتریایی بستنی های مختلف در سطح شهر تهران

آلودگی,باك,پایان نامه بررسی آلودگی باكتریایی بستنی های مختلف در سطح شهر تهران,پروژه بررسی آلودگی باكتریایی بستنی های مختلف در سطح شهر تهران,تحقیق بررسی آلودگی باكتریایی بستنی های مختلف در سطح شهر تهران,دانلود پایان نامه بررسی آلودگی باكتریایی بستنی های مختلف در سطح شهر تهران,مقاله بررسی آلودگی باكتریایی بستنی های مختلف در سطح شهر تهران

دانلود فایل

پایان نامه بررسی آلودگی باكتریایی بستنی های مختلف  در سطح شهر تهران در 155 صفحه ورد قابل ویرایش   خلاصه:       در كشورهای در حال توسعه, آلودگی مواد غذائی و بیماربهای ناشی از آن همواره به عنوان یكی از مهمترین مشكلات در سیستم بهداشت مواد غذائی بشمار می آید.      اگرچه در كشور ما ارتقاء سطح بهداشت عمومی در نتیجه بهبود نظام عرضه خدمات بهداشتی باعث كاهش میزان مرگ و میر در سالهای اخیر شده است, با این وجود پی آمدهای نامطلوب تغذیه ای و بهداشتی ناشی از آلودگی مواد غذائی با عواقب زیانبار اقتصادی همراه می باشد.      علت مهم ایجاد مسمومیت و بیماریهای روده ای, مواد غذائی می باشد, یكی از این مواد غذائی كه از نظر آلودگی اهمیت به سزائی دارد, شیر و فراورده های آن نظیر بستنی است. بستنی بخصوص در فصول گرم دارای مصرف كننده بسیاری می باشد و در مورد این ماده غذائی باید از نظر بهداشتی نظارت كامل صورت گیرد. به منظور بررسی آلودگی باكتریائی در بستنی های سنتی ومیوه ای( غیر پاستوریزه) و بستنی های پاستوریزه, تعداد 100 نمونه بستنی غیرپاستوریزه و 30 نمونه بستنی پاستوریزه از قسمتهای مختلف شهر تهران بصورت  Random Systematic  Samplingجمع آوری شد كه پس از انجام آزمایشات در آزمایشگاه كنترل كیفی مواد غذائی, آرایشی و بهداشتی واقع در مركز تحقیقات علوم پزشكی ایران, 87 درصد از نمونه های غیر پاستوریزه فیرقابل مصرف و باكتریهای موخود در آنها به ترتیب فراوانی عبارت بودند از: استافیلوكوك اورئوس(74%), گونه های كلبسیلا(40%), گونه های انتروباكتر(37%), اشریشیا كلی(24%),سودوموناس آئروجینوزا(19%),گونه های پروتئوس(13%), گونه های اسینتوباكتر(11%), هافنیا(6%), گونه های آلكالی ژنز(4%), گونه های سراتیا(3%),گونه های سیتروباكتر و ادواردسیلا(2%) و گونه های پروویدنسیا(1%).       و در بستنی های پاستوریزه, 30 درصد از نمونه ها غیر قابل مصرف بودند و باكتریهای موجود در آنها به ترتیب فراوانی عبارت بودند از: اشریشیا كلی(4/13%), استافیلوكوك اورئوس(7/6%), كلبسیلا نومونیه(7/6%), سودوموناس آئروجینوزا, پروتئوس ولگاریس, انتروباكتر كلواكه و اسینتوباكتر بامانی(3%).            برای بررسی لیستریا و یرسینیا از محیط های اختصاصی Palcam , CiN و غنی سازی در سرما(Cold enrichment ( استفاده شد ولی علی رغم تلاشهای بسیار موفق به جداسازی نشدیم.    مقدمه: صنایع غذایی همگام با صنایع و تكنولوژی جدید هر روز به صورت چشمیگری گسترش می یابد. ولی با وجود این پیشرفت سریع در صنایع غذایی و كنترل بهداشتی آن شاهد موارد متعددی مسمومیت ناشی از مواد غذایی هستیم. مسمومیت های غذایی و عوارض آن یكی از مشكلات اساسی تمام جوامع می باشد. این موضوع حتی در كشورهای پیشرفته دنیا نیز به میزان زیادی دیده می شود. از این رو افزایش بیماریهای ناشی از  مواد غذایی بسیار نگران كننده تلقی می شود و علیرغم تلاش و پیگیری های دست اندركاران هنوز میزان اندكی از بیماریهای حاصله از آلودگی غذاشناسایی شده اند. عوامل مهم درآلودگی مواد غذایی نوع غذا و اجزای متشكله آن می باشد. بدین صورت كه هر چه ارزش غذایی مواد خوراكی بیشتر باشد و یا نگهداری آن شرایط ویژه ای را طلب كند و نیز در ‏فرآیند تولید آن عواملی همانند میكروارگانیسم افزوده شوند عوامل متعدد غیرمدرنیزه و احتمالا آلوده دخیل باشند آلودگی ماده غذایی و خطر ابتلا به مسمومیت ناشی از آن  افزایش می یابد. یكی از پرمصف ترین مواد غذایی شیر و فرآورده های وابسته به آن است. زیرا شیر و فرآورده های لبنی در تمامی كشورهای دنیا بخشی از غذای روزانه مردم را تشكیل می دهد و به سبب مواد غنی غذایی و سهولت آلودگی شیر، از لحاظ مسمومیت غذایی نیز ماده مهمی محسوب می شود. در این میان آلودگی بستنی كه از فرآورده های شیر محسوب میشود از سه جنبه در خور توجه است، نخست آنكه مصرف بستنی كه در حقیقت یك نوع شیرینی خنك می باشد، عموما در فصل تابستان صورت می گیرد كه خطر ابتلاء آلودگی مواد غذایی در این فصل بیشتر است. ثانیا: مصرف بستنی در بین همه مردم خصوصا كودكان شایع تر است و چون از غذاهای بسیار مطبوع و لذیذ به شمار می آید، مصرف آن به صور گوناگون نیز هر روز فزونی می یابد. ثالثا: در تهیه بستنی از مواد مختلفی استفاده می شود كه هر كدام از آنها می توانند منشا آلودگی شده و سبب بیماری گردند. همچنین میكروارگانیسم ها می توانند بصورت ثانویه از طریق تهیه كنندگان و فروشندگان بستنی وارد آن گردند. بنابراین توجه به مسمومیت ناشی از آلودگی بستنی بخصوص در كشور ما كه در تولید آن روش های سنتی بیشتر معمول است، باید مورد توجه قرار گرفته و تحقیقات كافی در مورد انواع بیماریهای ناشی از آلودگی بستنی و نیز راههای آلوده شدن آن صورت گیرد. با توجه به اهمیت این موضوع و پیشنهاد جناب آقای دكتر امیر مظفری و سركار خانم فروهش تهرانی بر آن شدم تا كار پایان نامه خود را روی این موضوع اّغاز كنم. شایان ذكر است كه به علت كمبود امكانات و نیز محدود بودن نمونه های برداشت شده و تحت پوشش قرار نگرفتن تمامی مناطق تهران جهت نمونه گیری بررسی و تحقیق حاضر خالی از اشكال نیست. -2: بحث از مهمترین و اساسی ترین مسائل و مشكلاتی كه در كشورهای در حال توسعه وجود دارد آلوده بودن مواد غذایی مصرفی با میكروبهای مختلف می باشد. هر چند كه این مسئله اهمیت اقتصادی و بهداشتی زیادی دارد. اما متاسفانه هنوز ارزیابی و كنترل دقیق از لحاظ كیفیت و كمیت مواد غذایی مشاهده نمی گردد. دركشورهای توسعه یافته نظارت و كنترل دقیق بر روی مواد غذایی صورت می گیرد در حالیكه در كشورهای در حال توسعه مانند ایران هر ساله شاهد بیماری های عفونی و گوارشی ناشی از مواد غذایی آلوده هستیم و این امر یكی از مهمترین عوامل مرگ و میر بخصوص در كودكان بوده و همچنان بعنوان معضلی در سیستم بهداشتی و درمانی ایران محسوب می گردد. كنترل این گونه بیماریهای عفونی و در نتیجه كاهش میزان مرگ و میر تنها در نتیجه آگاهی از عوامل آلوده كننده مواد غذایی می باشد. باتوجه به این مسئله كه شیر و فرآورده های آن محیط مناسبی برای رشد بقاء و تكثیر باكتریها می باشد و با در نظر گرفتن گزارشاتی كه از سراسر دنیا مبنی بر ایجاد بیماریها به واسطه مصرف بستنی توجه به این مسئله ضروری به نظر می رسد. از آنجا كه بستنی یك ماده غذایی مفرح و انرژی بخش می باشد و توسط تمام اقشار جامعه اعم از پیر و جوان و افراد مختلف از نظر توان مالی مورد استفاده قرار می گیرد و در ضمن بیشترین مصرف كننده آن كودكان هستند، تهیه و توزیع بستنی از اهمیت زیادی برخوردار است. مروری بر پژوهشهای قبلی در ایران –    در سال 45-1344 طی مطالعه انجام گرفته توسط دانشكده دامپزشكی دانشگاه تهران از 126 نمونه مورد بررسی بستنی های غیرپاستوریزه در تهران 82/44 درصد موارد غیرقابل مصرف گزارش گردیده اند. هر چند در این بررسی نوع باكتری بدست آمده ذكر نشده است. (1) –    در سال 56-1355 طی مطالعه ای كه در دانشكده بهداشت دانشگاه تهران بر روی بستنی های غیرپاستوریزه انجام گرفته بود از مجموع 400 نمونه بستنی غیرپاستوریزه مورد آزمایش 392 مورد دارای آلودگی و غیرقابل مصرف (98درصد) و فقط 8 مورد آن (2 درصد) قابل مصرف گزارش گردیده است. این بررسی فقط بر روی اشریشیاكلی و استافیلوكوك اورئوس انجام شده است كه نزدیك به 50 درصد نمونه های آزمایش شده دارای آلودگی به اشریشیاكلی و حدود 6/32درصد منونه ها دارای آلودگی به استاف اورئوس بوده اند.(4) –    در طول سالهای 67- 1361 مطالعه ای در مورد میزان وقوع مسمومیتهای غذایی در شهر تهران و نیز در طی سالهای 73-1371 برروی 390 نمونه بستنی كه از مناطق مختلف تهران تهیه شده بود نشان داده است كه 9/71 درصد نمونه ها دارای آلودگی به اشریشیاكلی، 20 درصد نمونه ها دارای آلودگی بیش از حد مجاز به استافیلوكوك اورئوس، 76/10 درصدآلودگی به باسیلوس سرئوس و یك مورد هم به شیگلا داشته است.(7) –    در تحقیقی كه در سال 64-1363 توسط حیدری نیا با عنوان بررسی آلودگی بستنی های مصرفی شهر اهواز از نظر شمارش كلی استافیلوكوك اورئوس و اشریشیاكلی انجام گرفته حدود 90 درصد نمونه از نظر استانداردهای آزمایشگاه كنترل مواد غذایی غیرقابل مصرف بوده اند.(3) –    در سال 75-1374 مطالعه كه برای بررسی میزان آلودگی بستنی های مختلف كارخانه ای و دست ساز به باكتریها توسط خانم دكتر جمیله نوروزی انجام گرفته است نشان داده شده است كه نمونه های بدست آمده از كارخانه ها فاقد آلودگی یا دارای آلودگی بسیار كم بوده است ولی نمونه های بدست آمده از سطح مغازه ها 100 درصد دارای آلودگی بوده است. در این بررسی نیز نوع باكتری ذكر نشده است.(14) مروری بر پژوهش های قبلی در جهان –    در مطالعه ای كه د رسال 1981 در آنكارا (تركیه) بر روی 52 درصد نمونه بستنی در سطح شهر عرضه صورت گرفته است. 25 درصدآن ها دارای آلودگی به استاف اورئوس بوده است.(30) –    در طی بررسی كه در پاكستان انجام گرفته بود و نتایج آن توسط Mosudt در سال 1989 در مجله Jpmp آمریكا چاپ گردیده است نشان می دهد از 50 نمونه بستنی كه برای آزمایش میكروبی فرستاده شده بود، 46 درصد موارد دارای آلودگی به اشریشیاكلی، 34 درصد مواد سایر انتروباكتریاسه ها، 26 درصد موارد استاف اورئوس، 16 درصد گونه های پروتئوس، 12 درصد موارد انتروكوكوس فكالیس، 10 درصد موارد گونه های سیتروباكتر و 4  درصد موارد باسیلوس سرئوس بودند و بدین لحاظ نتیجه گرفته شد  كه بستنی های سنتی برای مصرف ایمنی نمی باشند.(67) فهرست مطالب عنوان                                                                                                صفحه خلاصه فارسی……………………………………………………………………………………………….. 1 مقدمه:………………………………………………………………………………………………………….. 3 فصل اول: زمینه پژوهش و مروری بر اپیدمیهای رخ داده از شیر……………………………… 5 فصل دوم: كلیاتی در خصوص بستنی…………………………………………………………………. 18 2-1: تاریخچه بستنی………………………………………………………………………………………. 19 2-2: تعریف بستنی………………………………………………………………………………………… 20 2-3: ارزش غذایی بستنی…………………………………………………………………………………. 22 2-4: مواد تشكیل دهنده بستنی………………………………………………………………………….. 24      2-4-1: چربی…………………………………………………………………………………………. 24      2-4-2: مواد جامد غیر از چربی…………………………………………………………………… 25      2-4-3: قند…………………………………………………………………………………………….. 27      2-4-4: مواد امولسیون كننده……………………………………………………………………….. 29      2-4-5: مواد پایداركننده…………………………………………………………………………….. 29      2-4-6: مواد طعم دهنده…………………………………………………………………………….. 30      2-4-7: مواد رنگ دهنده……………………………………………………………………………. 30 2-5: فرآیند تولید بستنی………………………………………………………………………………….. 30      2-5-1: مرحله دریافت……………………………………………………………………………… 30      2-5-2: تولید مخلوط بستنی……………………………………………………………………….. 31      2-5-3: توزین كردن…………………………………………………………………………………. 32      2-5-4: مخلوط كردن……………………………………………………………………………….. 33      2-5-5: یكنواخت كردن گویچه های چربی…………………………………………………….. 34      2-5-6: پاستوریزاسیون………………………………………………………………………………. 34      2-5-7: رسیدن مخلوط……………………………………………………………………………… 34      2-5-8: افزودن مواد طعم دهنده و رنگ دهنده………………………………………………… 35      2-5-9: انجماد به روش مداوم…………………………………………………………………….. 35      2-5-10: قالب گیری و بسته بندی……………………………………………………………….. 36           2-5-10-1: بسته بندیهای بزرگ بستنی…………………………………………………… 36           2-5-10-2: بسته بندیهای مورد مصرف خانگی…………………………………………. 37           2-5-10-3: تولید بستنی چوبی……………………………………………………………… 37     2-5-11: سخت كردن بستنی……………………………………………………………………….. 38 2-6: باكتریولوژی بستنی………………………………………………………………………………….. 39 2-7: اپیدمیولوژی آلودگیهای میكروبی…………………………………………………………………. 40      2-7-1: آلودگیهای اولیه بستنی…………………………………………………………………….. 41      2-7-2: آلودگیهای ثانویه بستنی…………………………………………………………………… 45 2-8: پیشگیری و كنترل……………………………………………………………………………………. 48 فصل سوم: خلاصه ای از خصوصیات عمومی و كلینیكی باكتریهای جدا شده در بستنی. 51 3-1: میكروبیولوژی پایه…………………………………………………………………………………… 52 3-2: میكروبیولوژی لبنیات……………………………………………………………………………….. 52 3-3: رشد میكروبی ……………………………………………………………………………………….. 54 3-4: میكروارگانیسم ها در شیر………………………………………………………………………….. 57 3-5: مشخصات میكروارگانیسم ها در شیر……………………………………………………………. 58 3-6: میكروارگانیسم های ایجاد كننده فساد در شیر…………………………………………………. 59 3-7: میكروارگانیسم های بیماریزا در شیر…………………………………………………………….. 60 3-8: باسیلهای گرم منفی بی هوازی اختیاری…………………………………………………………. 60      3-8-1: تعریف انتروباكتریاسه……………………………………………………………………… 61      3-8-2: اشریشیاكلی………………………………………………………………………………….. 63      3-8-3: گروه كلبسیلا، انتروباكتر، سراتیا…………………………………………………………. 67      3-8-4: گروه پروتئوس، مورگانلا، پروویدنسیا…………………………………………………. 69      3-8-5: سیتروباكتر……………………………………………………………………………………. 70      3-8-6: جنس شیگلا…………………………………………………………………………………. 70      3-8-7: جنس سالمونلا……………………………………………………………………………… 71           3-8-7-1: تشخیص سالمونلا از جنس های دیگر………………………………………. 72            3-8-7-2: آزمایشات تشخیصی……………………………………………………………. 74            3-8-7-3: پاتوژنزو یافته های بالینی………………………………………………………. 75            3-8-7-4: مواد غذایی كه بطور رایج در انتقال سالمونلا نقش دارند……………….. 77 3-9: باكتریهای گرم منفی غیر تخمیری و غیرشایع………………………………………………….. 78      3-9-1: گروه سودموناها…………………………………………………………………………….. 78      3-9-1-1: سودمونا آئروجینوزا……………………………………………………………………. 78      3-9-2: یرسینیا………………………………………………………………………………………… 79           3-9-2-1: یرسینیا انتروكولیتیكا ویرسینیاپسودوتوبركلوزیس…………………………… 80           3-9-2-2: پاتوژنز و یافته های بالینی………………………………………………………. 81            3-9-2-3: آزمایشات تشخیصی……………………………………………………………. 82            3-9-2-4: پیشگیری و كنترل……………………………………………………………….. 825 3-10: استافیلوكوك………………………………………………………………………………………… 82       3-10-1: استافیلوكوك اورئوس………………………………………………………………….. 82       3-10-2: مورفولوژی……………………………………………………………………………….. 83       3-10-3: ساختمان سلولی…………………………………………………………………………. 83       3-10-4: مقاومت…………………………………………………………………………………… 84       3-10-5: خواص بیوشیمیایی……………………………………………………………………… 85       3-10-6: مسمومین غذایی استافیلوكوكی………………………………………………………. 86       3-10-7: علائم مسمومیت غذایی استافیلوكوكی……………………………………………… 89        3-10-8: پیشگیری  وكنترل در مسمومیت غذایی…………………………………………… 90 3-11: باسیل های گرم منفی بدون اسپور……………………………………………………………… 91        3-11-1: لیستریامونوسیتوجنز……………………………………………………………………. 91     3-11-1-1: تاریخچه………………………………………………………………………………… 91          3-11-1-2: میكروبیولوژی…………………………………………………………………….. 91          3-11-1-3: لیستریوزیس………………………………………………………………………. 93          3-11-1-4: وقوع و رشد لیستریا در شیر و فرآورده های آن…………………………. 95          3-11-1-5: حداقل دوز عفونت زایی………………………………………………………. 99          3-11-1-6: روش های جستجوی لیستریامونوسیتوجنز درمواد غذایی……………….. 100          3-11-1-7: پاتوژنز و ایمنی………………………………………………………………….. 104 فصل چهارم: روشها و مواد مورد نیاز………………………………………………………………… 106 4-1: مدت مطالعه…………………………………………………………………………………………. 107 4-2: تعداد نمونه……………………………………………………………………………………………. 107 4-3: نحوه نمونه برداری …………………………………………………………………………………. 107 4-4: بررسی های انجام شده……………………………………………………………………………… 108 4-5: مواد و وسایل مورد استفاده ………………………………………………………………………. 108 4-6: روش آماده سازی……………………………………………………………………………………. 109 4-7: روش آزمایش نمونه های مواد غذایی…………………………………………………………… 109 4-8: رقیق كننده ها…………………………………………………………………………………………. 110      4-8-1: روش تهیه محلول رینگر………………………………………………………………….. 110      4-8-2: روش تهیه سرم فیزیولوژی………………………………………………………………. 111      4-8-3: روش تهیه محلول رقیق كننده آب پیتونه………………………………………………. 111 4-9: روش شمارش میكروبها …………………………………………………………………………… 111 4-10: شمارش و شناسایی كلی فرم ها……………………………………………………………….. 112 4-11: شناسایی اشریشیاكلی……………………………………………………………………………… 113 4-12: شناسایی سالمونلا…………………………………………………………………………………. 113 4-13: شناسایی استافیلوكوك اورئوس…………………………………………………………………. 114 4-13-1: طرز تهیه محیط كشت بردپاركر……………………………………………………………. 114 4-14: شناسایی یرسینیا……………………………………………………………………………………. 116 4-15: شناسایی لیستریا……………………………………………………………………………………. 117      4-15-1: محیط اختصاصی پالكام………………………………………………………………… 118 4-16: حدمجاز میكروبی در بستنی…………………………………………………………………….. 118 4-17: تستهای تشخیصی…………………………………………………………………………………. 119 فصل پنجم: نتیجه و بحث………………………………………………………………………………… 123 5-1: نتایج……………………………………………………………………………………………………. 124 5-2: بحث……………………………………………………………………………………………………. 138 5-3: پیشنهادات…………………………………………………………………………………………….. 146 خلاصه لاتین…………………………………………………………………………………………………. 148 منابع……………………………………………………………………………………………………………. 149

  • پژوهش آنالیز حالات بالقوه شکست و خرابی

    استاندارد های نظام کیفیت,پایان نامه آنالیز حالات شکست و خرابی,پژوهش آنالیز حالات بالقوه شکست و خرابی,تحقیق آنالیز حالات بالقوه شکست و خرابی,تحقیق آنالیز حالات شکست و خرابی,دانلود پژوهش آنالیز حالات بالقوه شکست و خرابی,سیری در نگرش به کیفیت,كاربرد آنالیز حالات…

  • پایان نامه بررسی تأثیر ابزارهای تأمین مالی بر ارزش شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران 1385-1391

    پایان نامه بررسی تأثیر ابزارهای تأمین مالی بر ارزش شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران 1385-1391 دانلود فایل پایان نامه بررسی تأثیر ابزارهای تأمین مالی بر ارزش شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران 1385-1391 چکیده بنگاه­ها…

  • مقاله روش های عمده در تبلیغات

    مقاله روش های عمده در تبلیغات دانلود فایل مقاله روش های عمده در تبلیغات قسمتهایی از متن: تعریف تبلیغات: تبلیغات یک فرایند است و نه یک رسانه با حقوق خاص خودش، اگر چه که تبلیغات به شکل های گوناگون رسانه…

  • مبانی نظری و پیشینه پژوهش اهمال کاری (فصل 2)

    ادبیات تحقیق اهمال کاری,پیشینه پژوهش اهمال کاری,پیشینه تحقیق اهمال کاری,مبانی نظری اهمال کاری,مبانی نظری و پیشینه پژوهش اهمال کاری,مبانی نظری و پیشینه پژوهش اهمال کاری (فصل 2),مبانی نظری و پیشینه تحقیق اهمال کاری دانلود فایل مبانی نظری و پیشینه پژوهش…

  • پاورپوینت برنامه ریزی استراتژیک بازاریابی

    پاورپوینت برنامه ریزی استراتژیک بازاریابی دانلود فایل پاورپوینت برنامه ریزی استراتژیک بازاریابی qارکان برنامه ریزی استراتژیک بازاریابی vرکن اول: تصمیم گیری در مورد سرمایه گذاری گذشته و آینده vرکن دوم: تخمین سود بالقوه آتی شرکت vرکن سوم: تهیه استراتژی. vدامنه…

  • طرح توجیهی طلا و جواهر سازی

    پروژه کارافرینی طلا و جواهر سازی,توجیه اقتصادی طلا و جواهر سازی,جواهر سازی,دانلود پروژه طلا و جواهر سازی,دانلود کارآفرینی طلا و جواهر سازی,طرح توجیه فنی طلا و جواهر سازی,طرح توجیهی طلا و جواهر سازی,طلا,کارآفرینی طلا و جواهر سازی دانلود فایل طرح…

  • پاورپوینت بانکداری اسلامی

    اجاره به شرط تملیک,بانکداری اسلامی در عصر دیجیتال,پاورپوینت آماده ارائه کلاسی درس بررسی موارد خاص در حسابداری,پاورپوینت بانکداری اسلامی,جعاله,دلایل ایجاد بانکداری اسلامی,روش های تامین مالی,سلف,سیر تکامل بانکداری اسلامی,قرار دادهای مبادله ای,نقاط ضعف بانکداری اسلامی دانلود فایل عنوان: پاورپوینت بانکداری اسلامی…

  • پرسشنامه شكل گیری مفهوم ویگوتسكی

    پرسشنامه شكل گیری مفهوم ویگوتسكی دانلود فایل پرسشنامه شكل گیری مفهوم ویگوتسكی " لوسیمونوویچ ویگوتسكی" درسال 1896 در اورشا متولد شد. تحصیلات عالی خود را در  دانشگاه های مسكو وشانیاوسكی دنبال كرد و درسال 1917 همزمان از دپارتمان علوم قضایی…

  • مبانی نظری و پیشینه پژوهش عدالت سازمانی (فصل دو)

    مبانی نظری و پیشینه پژوهش عدالت سازمانی (فصل دو) دانلود فایل مبانی نظری و پیشینه پژوهش عدالت سازمانی (فصل دو) در 31 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری…

  • پایان نامه قارچ

    پایان نامه قارچ دانلود فایل پایان نامه قارچ مقدمه مصرف قارچ به عنوان غذای بشر به روزگار باستان باز می گردد.در فرهنگ های قدیمی چون هند ، یونان و روم ، قارچ به عنوان یك غذای لذیذ در رده های…

  • مقاله اسطوره ای در یونان به نام تروا

    مقاله اسطوره ای در یونان به نام تروا,مقاله تروا یونان دانلود فایل مقاله اسطوره ای در یونان به نام تروا بخشهایی از متن: تروا اسطوره ای در یونان در صبح روز عید کریسمس سال 1829 میلادی ، در دهکده ای…

  • مقاله تحلیل گران تحقیق در عملیات (پژوهش عملیاتی )

    مقاله تحلیل گران تحقیق در عملیات (پژوهش عملیاتی ) دانلود فایل مقاله تحلیل گران تحقیق در عملیات (پژوهش عملیاتی ) تحلیل گران تحقیق در عملیات (پژوهش عملیاتی ) ماهیت کار شرایط کار آموزش ، سایر شرایط ، و پیشرفت و…

  • پایان نامه بررسی تفاوت ضرایب تشدید تغییر مکان ساختمانهای بتنی و فولادی متداول

    پایان نامه بررسی تفاوت ضرایب تشدید تغییر مکان ساختمانهای بتنی و فولادی متداول دانلود فایل پایان نامه بررسی تفاوت ضرایب تشدید تغییر مکان ساختمانهای بتنی و فولادی متداول چکیــده از آنجائیکه سازه ها در زلزلههای قوی می توانند تغییرشکل های…

  • پروژه حسابداری مسئولیت های اجتماعی

    پروژه حسابداری مسئولیت های اجتماعی دانلود فایل پروژه حسابداری مسئولیت های اجتماعی چكیده هدف از ارائه این پروژه آشنایی اولیه علاقه مندان حسابداری، با حسابداری اجتماعی است. در این مقاله تعاریف اولیه از حسابداری اجتماعی آورده شده است. سپس به…

  • مبانی نظری رقیب گرایی

    مبانی نظری رقیب گرایی دانلود فایل مبانی نظری رقیب گرایی رقیب ­گرایی[1] مقدمه امروزه موفقیت شرکت­ها و مؤسسات در گرو شناخت آنها از مشتریان و رقبا و سایر عوامل تأثیرگذار بر بازار است. نیازها و خواسته­های مشتریان همواره در حال…

  • پایان نامه تاثیر كاربرد روش المان مرزی درتركیب با روش المان محدود در تحلیل مسائل اندر كنش آب وسازه

    پایان نامه تاثیر كاربرد روش المان مرزی درتركیب با روش المان محدود در تحلیل مسائل اندر كنش آب وسازه دانلود فایل پایان نامه تاثیر كاربرد روش المان مرزی درتركیب با روش المان محدود در تحلیل مسائل اندر كنش آب وسازه…

  • پایان نامه بررسی و مقایسه میزان استرس و تجربه استرس در بین معلمین زن كلاس ابتدائی

    بررسی و مقایسه میزان استرس و تجربه استرس در بین معلمین زن كلاس ابتدائی,پایان نامه بررسی و مقایسه میزان استرس و تجربه استرس در بین معلمین زن ابتدائی شهر تهران,پروژ بررسی و مقایسه میزان استرس و تجربه استرس در بین…

  • بررسی تأثیر ابعاد هوش هیجانی بر تعهد سازمانی کارکنان

    بررسی تأثیر ابعاد هوش هیجانی بر تعهد سازمانی کارکنان,پایان نامه کارشناسی بررسی تأثیر ابعاد هوش هیجانی بر تعهد سازمانی کارکنان,دانل,دانلود اندروید,دانلود پاورپوینت,دانلود پایان نامه,دانلود پایان نامه ارشد,دانلود پایان نامه کارشناسی,دانلود پرسشنامه,دانلود پروپوزال,دانلود پروژه,دانلود پروژه پایانی,دانلود تحقیق,دانلود فایل,دانلود کتاب,دانلود گزارش کار…

  • تحقیق كلیات گیاه شناسی

    پروژه كلیات گیاه شناسی,تحقیق كلیات گیاه شناسی,درباره كلیات گیاه شناسی,كلیات گیاه شناسی,مقاله كلیات گیاه شناسی دانلود فایل به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید

  • گزارش کارآموزی شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد

    توزیع,دانلود گزارش کارآموزی شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد,شرکت,شهرستان مشهد,کاراموزی شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد,کارورزی شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد,گزارش کارآموزی شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد,گزارش کاراموزی شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد,نیروی برق دانلود فایل گزارش…

  • طرح توجیهی احداث مولد مقیاس کوچک با قابلیت CHP به ظرفیت 5 مگاوات

    طرح توجیهی احداث مولد مقیاس کوچک با قابلیت CHP به ظرفیت 5 مگاوات دانلود فایل طرح توجیهی احداث مولد مقیاس کوچک با قابلیت CHP به ظرفیت 5 مگاوات دارای فرمت PDF می باشد.  مفصل و با تمام جزئیات – بسیار…

  • مقاله شهرسازی در یونان باستان

    مقاله شهرسازی در یونان باستان دانلود فایل مقاله شهرسازی در یونان باستان فهرست: نگرشی بر تاثیر طبیعت بر معماری شهرهای باستان ارتباط شهرسازی مصریان با یونانیان باستان تاثیر معماری یونان بر شهرسازی ایران باستان  پارتیان یونانی و تاثیر آنان بر…

  • پایان نامه شبیه سازی آشکار سازی و استخراج رگ‌های خونی شبکیه چشم

    پایان نامه شبیه سازی آشکار سازی و استخراج رگ‌های خونی شبکیه چشم دانلود فایل پایان نامه شبیه سازی آشکار سازی و استخراج رگ‌های خونی شبکیه چشم چکیده: در دنیای امروز نقش مهندسی در پزشكی روز‌به‌روز افزایش پیدا كرده و تشخیص…

  • پایان نامه PMS و تأثیر گیاه مرمكی بر آن

    پایان نامه PMS و تأثیر گیاه مرمكی بر آن دانلود فایل پایان نامه PMS و تأثیر گیاه مرمكی بر آن مقدمه حدود یك سال پیش كه به دنبال انتخاب موضوعی جهت پروژه و سمینار خود بودیم، هدفمان را دستیابی به…

  • پایان نامه نحوه عملکرد ادوات ذخیره کننده اطلاعات دیجیتالی

    ادوات ذخیره کننده اطلاعات دیجیتالی,پایان نامه نحوه عملکرد ادوات ذخیره کننده اطلاعات دیجیتالی,عملکرد ادوات ذخیره کننده اطلاعات دیجیتالی,نحوه عملکرد ادوات ذخیره کننده اطلاعات دیجیتالی دانلود فایل پایان نامه نحوه عملکرد ادوات ذخیره کننده اطلاعات دیجیتالی چکیده : در سال‌های اخیر…

  • پایان نامه آنالیز حالات بالقوه شكست وخرابی

    آنالیز حالات بالقوه شكست وخرابی,بررسی آنالیز حالات بالقوه شكست وخرابی,پایان نامه آنالیز حالات بالقوه شكست وخرابی,پروژه آنالیز حالات بالقوه شكست وخرابی,تحقیق آنالیز حالات بالقوه شكست وخرابی,مقاله آنالیز حالات بالقوه شكست وخرابی دانلود فایل پایان نامه آنالیز حالات بالقوه شكست وخرابی…

  • طرح توجیهی و کارآفرینی شركت تولیدی كاشی تكسرام (سهامی عام )

    پروژه کارآفرینی شركت تولیدی كاشی تكسرام,طرح توجیهی شركت تولیدی كاشی تكسرام,طرح توجیهی و کارآفرینی شركت تولیدی كاشی تكسرام (سهامی عام ),کارآفرینی شركت تولیدی كاشی تكسرام دانلود فایل طرح توجیهی و کارآفرینی شركت تولیدی كاشی تكسرام (سهامی عام ) در 12…

  • تحقیق ایمنی زیستی

    ایمنی زیستی,بررسی ایمنی زیستی,پایان نامه ایمنی زیستی,پروژه ایمنی زیستی,تحقیق ایمنی زیستی,دانلود ایمنی زیستی,درباره ایمنی زیستی دانلود فایل تحقیق ایمنی زیستی مقدمه: در حالیكه فقط حدود 20 سال از تولید اولین گیاه دست ورزی شده ژنتیكی در جهان می‌گذرد، روند پذیرش،…

  • گزارش کارآموزی حسابداری اداره كار و امور اجتماعی شهرستان میانه

    اداره كار,امور اجتماعی,حسابداری,دانلود گزارش کارآموزی حسابداری اداره كار و امور اجتماعی شهرستان میانه,شهرستان میانه,کاراموزی حسابداری اداره كار و امور اجتماعی شهرستان میانه,کارورزی حسابداری اداره كار و امور اجتماعی شهرستان میانه,گزارش کارآموزی حسابداری اداره كار و امور اجتماعی شهرستان میانه,گزارش کاراموزی…

  • پایان نامه مقایسه مبانی فكری و سنت شعری رودكی (پدر شعر فارسی) و نیما یوشیج (پدر شعر نو)

    پایان نامه مقایسه مبانی فكری و سنت شعری رودكی (پدر شعر فارسی) و نیما یوشیج (پدر شعر نو),پروژه مقایسه مبانی فكری و سنت شعری رودكی (پدر شعر فارسی) و نیما یوشیج (پدر شعر نو),تحقی,دانلود مقایسه مبانی فكری و سنت شعری…

  • كاربرد تئوری سبد سرمایه گذاری مشتری (مجموعه سرمایه گذاری مشتری)

    استراتژی های منسجم,تئوری مجموعه سبد سرمایه گذاری مشتری,تحلیل اطلاعات,جذابیت های تجاری مصرف کنندگان،قابلیت سوددهی مشتریان,كاربرد تئوری سبد سرمایه گذاری مشتری (مجموعه سرمایه گذاری مشتری),مقاله کاربرد تئوری مجموعه سبد سرمایه گذاری مشتری دریک بررسی تجربی,هزینه های غیرمستقیم,وموقعیت رقابتی دانلود فایل موضوع:…

  • پایان نامه بررسی تاثیر فعالیتهای فوق برنامه (امور تربیتی) بر رشد اجتماعی دختران

    پایان نامه بررسی تاثیر فعالیتهای فوق برنامه (امور تربیتی) بر رشد اجتماعی دختران دانلود فایل پایان نامه بررسی تاثیر فعالیتهای فوق برنامه (امور تربیتی) بر رشد اجتماعی دختران فهرست مطالب فصل اول: طرح تحقیق۱-۱- مقدمه    ۱۱-۲- بیان مساله    ۲۱-۳- اهمیت …

  • پاورپوینت معماری شیوه اذری

    پاورپوینت معماری شیوه اذری دانلود فایل پاورپوینت معماری شیوه اذری ( 51 صفحه به همراه تصاویر مختلف ) نام محصول : پاورپوینت معماری - پروژه معماری اسلامی ، معماری شیوه آذری سبک آذرینظریه پیرنیا در مورد سبک آذریوجه تسمیهشیوه های…

  • مقاله نقش اقتصادی گردشگری

    مقاله اقتصادی گردشگری,مقاله نقش اقتصادی گردشگری,نقش گردشگری در اقتصاد دانلود فایل مقاله نقش اقتصادی گردشگری سرآغاز: گردشگری، یكی از پویاترین فعالیت‌های اقتصادی عصر حاضر است كه نقش مهمی در توسعه پایدار محلی ایفا می‌كند. این صنعت از طریق تركیب و…

  • پاورپوینت بررسی گزارشکار آزمایشگاه کنترل

    آزمایشگاه,بررسی گزارشکار آزمایشگاه کنترل,پاورپوینت بررسی گزارشکار آزمایشگاه کنترل,تحقیق بررسی گزارشکار آزمایشگاه کنترل,دانلود پاورپوینت بررسی گزارشکار آزمایشگاه کنترل,کنترل,گزارشکار,مقاله بررسی گزارشکار آزمایشگاه کنترل دانلود فایل پاورپوینت بررسی گزارشکار آزمایشگاه کنترل در 36 اسلاید قابل ویرایش فهرستمعرفی چنددستور ---------------------------------------------   پیش گفتار         آزمایش شماره …